Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ed Sheeran’s nieuwe album Subtract (2023) is eindelijk hier!

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat Ed Sheeran alles behalve een one-hit wonder is. Vanaf zijn debuutalbum ‘+’ behaalt de singer/songwriter succes na succes. Dit doet hij zowel voor zichzelf als voor anderen. Denk maar eens aan Justin Bieber’s mega-hit ‘Love Yourself’, geschreven en gecomponeerd door niemand minder dan Ed. Oftewel, een muzikale duizendpoot. Wij van Revin Records zijn dan ook enorm blij dat Ed Sheeran weer een nieuw album heeft aangekondigd, dat uiteraard ook te vinden is in onze webshop. Het nieuwe album genaamd ‘Subtract‘ geeft ons een kijkje in het leven van Ed Sheeran. Daarmee is dit echt een persoonlijk album te noemen.

Naast dat de Britse artiest enorm veel fans heeft (gemiddeld 81 miljoen luisteraars op Spotify), heeft Ed nu ook de aandacht van film- en documentairemakers weten te pakken. Vanaf 03 mei 2023 lanceert streaming platform Disney+ een documentaire over de artiest genaamd ‘Ed Sheeran: The Sum Of It All’. Bekijk hieronder de officiële trailer van deze docu:

Er is genoeg te vertellen over Ed Sheeran en dat zijn wij dan ook van plan om te doen in dit artikel. We duiken dieper in op de docuserie van Ed Sheeran, wat we kunnen verwachten van zijn nieuwe album en waarom het de moeite waard is om zijn nieuwe album te halen. Die laatste is wat ons betreft volledig logisch en het liefst op coloured vinyl, als wij je dan toch mogen adviseren. 

Laten we niet langer wachten gelijk dieper ingaan op de nieuwe docu ‘Ed Sheeran: The Sum Of It All’.

 

De documentaire van Ed Sheeran – The Sum Of It All

‘The Sum Of It All’ is een docuserie die te zien is op Disney+. In deze docuserie volgen wij als kijken Ed Sheeran tijdens zijn muzikale reis rond de wereld en geeft hij ons een kijkje in zijn persoonlijke leven. Het is een intiem portret van één van de succesvolste artiesten van deze tijd. Het idee was om een documentaire te maken die het leven achter de schermen van Ed Sheeran laat zien, maar het resultaat was anders dan verwacht.

Wat maakt deze docuserie anders?

De makers wilden een realistisch beeld geven van het leven van Ed Sheeran en dat is ze zeker gelukt met deze docu! De documentaire geeft namelijk een eerlijke en oprechte kijk op de ups en downs van het leven als beroemdheid. En dan ook nog eentje die op jonge leeftijd bekend is geworden! Het laat zien hoe het is om te leven in de schijnwerpers en hoe dat invloed heeft op zijn persoonlijke leven en relaties. Het is daarmee absoluut geen typische (standaard) muziekdocumentaire.

Waarom moet je deze docuserie echt gaan zien?

De docuserie is niet enkel interessant voor alle fans van Ed Sheeran, maar voor een ieder die nieuwsgierig is hoe het leven van een bekende artiest in werkelijkheid is. Wij zien vaak alleen hetgeen wat zich voor de schermen afspeelt. Deze docu laat juist die andere kant van dit glamorous leven zien. Een absolute aanrader, ongeacht of je fan bent, om te kijken.

Zonder te veel weg te geven, kunnen wij je wel vertellen dat er topics aan bod komen, die Ed Sheeran zelf ook niet zag aankomen. Persoonlijke problemen, die Ed zwaar vallen en waar hij tijdens het filmen van de documentaire mee geconfronteerd wordt. 

 

Daarnaast komen nog enkele interviews voorbij, nooit eerder vertoonde beelden, intieme shows en gesprekken met zijn vrouw en andere dierbaren. “In deze docuserie gaan we een kant van Ed Sheeran onthullen die fans nog nooit eerder hebben gezien”, zegt Ayo Davis van Disney. “We hebben iets authentieks en persoonlijks gecreëerd dat niet alleen het publiek zal vermaken, maar hen ook zal inspireren om groots te dromen en hun passies na te jagen.”

Ed Sheeran kondigt nieuw album ‘Subtract’ (2023) aan

Maar genoeg over film, wij zijn hier voor muziek! Het is dan ook eindelijk officieel, Ed Sheeran heeft zijn nieuwe album ‘Subtract‘ (2023) aangekondigd en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn op 05 mei 2023. Maar wat weten we allemaal over dit aankomende album (waarschijnlijk vol met hits) van Ed Sheeran?

Wat kunnen we verwachten van het nieuwe album?

Volgens Ed Sheeran gaat dit album veel dieper en persoonlijker zijn dan zijn eerdere werk. Hij heeft al onthuld dat hij nummers heeft geschreven over zijn eigen mentale gezondheid, zijn relatie en zijn eigen ervaringen tijdens de pandemie.

Het lijkt erop dat we ons kunnen voorbereiden op een album vol emotie en rauwe eerlijkheid. Anders dan dat we misschien de afgelopen tijd van Ed gewend waren met singles zoals ‘Celestial’. Het is duidelijk dat Ed Sheeran zichzelf opnieuw heeft uitgevonden met dit nieuwe werk en we kunnen niet wachten om het te horen.

 

Samenwerkingen op het nieuwe album Subtract

Ed Sheeran heeft ook onthuld dat hij heeft samengewerkt met verschillende artiesten voor het nieuwe album. Namen die erop komen te staan zijn nog niet officieel bekend, maar we weten wel dat deze op het album komen.

Release datum en tracklist van Subtract

Ed Sheeran heeft officieel bevestigd dat het album uitkomt op 05 mei 2023. Fans zijn al druk bezig met speculeren over welke nummers op het album zullen staan, maar wij hebben goed nieuws! Wij hebben dit bevestigd gekregen en kunnen dit met jullie delen;

Tracklist Ed Sheeran – Subtract (Coloured Vinyl – LP)

Bekijk hieronder de tracklist van Ed Sheeran’s nieuwe album Subtract, gekleurd vinyl verkrijgbaar in beperkte oplage verkrijgbaar op Revin Records:

Disc 1 – Ed Sheeran – Subtract (LP)

Side A

 1.   Boat
 2.   Salt Water
 3.   Eyes Closed
 4.   Life Goes On
 5.   Dusty
 6.   End Of Youth
 7.   Colourblind
 8.   Curtain

Side B

 1.   Borderline
 2.   Spark
 3.   Vega
 4.   Sycamore
 5.   No Strings
 6.   The Hills Of Aberfeldy

 

Disc 2 – Ed Sheeran – Subtract (LP)

Side C

 1.   Wildflowers
 2.   Balance *
 3.   Stoned
 4.   Fear*

Side D

 1.   Get Over It *
 2.   Toughest
 3.   Ours *
 4.   Moving

Exclusieve tracks 

* geeft tracks aan die exclusief zijn voor de deluxe vinyl versie

Deze Limited Edition Deluxe dubbele vinyl- en CD- uitgave bevat een prachtige zware tri-fold buitenhoes met details uitgevoerd in reliëf en spot gloss, evenals een set van 7 dubbelzijdige 12″ kunstdrukken die exclusief zijn voor het deluxe album.

Het binnenwerk van de hoes bevat het volledige album, teksten en credits.

Dit album bevat ook negen bonustracks, waaronder vijf exclusief voor het deluxe album formaat, deze tracks zullen nergens anders beschikbaar zijn.

Vier van de exclusieve tracks zijn op zowel de vinyl- als de CD- schijven opgenomen, de vijfde zit in een exclusieve ge-artworkte postcard flexidisc.

Schijf 1 is geperst op 2c gemarmerd (geel/zwart) vinyl, schijf 2 is geperst op zwart vinyl.

Inhoudsopgave