Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michael Jackson wiki

     

In deze wiki gaan we de meest gestelde vragen rondom de legendarische zanger en artiest Michael Jackson beantwoorden en toelichten. Jackson was een van de grootste popsterren aller tijden en heeft een onuitwisbare impact gehad op de muziekindustrie. Helaas is hij op jonge leeftijd overleden en er zijn nog veel vragen en mythes rondom zijn persoon en leven. In deze wiki zullen we enkele van deze vragen beantwoorden en meer inzicht geven in het leven van deze bijzondere artiest.

Wat voor ziekte heeft Michael Jackson?

Michael Jackson leed aan verschillende ziektes gedurende zijn leven. Een van de meest opvallende ziektes waar hij aan leed was Vitiligo, een huidaandoening die de melanineproductie in de huid aantast. Hierdoor ontstaan er witte vlekken op de huid die steeds groter kunnen worden. Vitiligo heeft invloed op alle huidtypes en kan op elk moment in het leven van een persoon ontstaan. Het kan ook erfelijk zijn en heeft geen bekende genezing.

Michael Jackson sprak voor het eerst publiekelijk over zijn vitiligo in een interview met Oprah Winfrey in 1993. Hij vertelde dat hij al jarenlang aan de aandoening leed en dat hij een crème gebruikte om de donkere plekken op zijn huid lichter te maken zodat ze overeenkwamen met de witte plekken.

Daarnaast leed Michael Jackson ook aan lupus, een auto-immuunziekte die invloed heeft op verschillende delen van het lichaam, waaronder de huid, nieren, bloedvaten en het hart. Lupus kan leiden tot vermoeidheid, huiduitslag, pijnlijke en gezwollen gewrichten en koorts. Michael Jackson onthulde in 2009 dat hij de ziekte had en dat het een reden was voor zijn teruggetrokken levensstijl in de jaren voor zijn dood.

Hoeveel jaar was Michael Jackson toen hij stierf?

Michael Jackson overleed op 25 juni 2009. Hij was op dat moment 50 jaar oud.

Hoeveel operaties heeft Michael Jackson gedaan?

Er is geen exact aantal bekend van het aantal operaties dat Michael Jackson heeft ondergaan. Er wordt gespeculeerd dat hij mogelijk meer dan 50 plastische chirurgie ingrepen heeft gehad gedurende zijn leven. Het is bekend dat hij onder andere zijn neus heeft laten corrigeren en dat hij meerdere keren een operatie heeft gehad om zijn huid lichter te maken.

Michael Jackson ging veelvuldig naar de plastisch chirurg. Dat beweert dokter Wallace Goodstein, die in de jaren ’90 in dezelfde praktijk werkte als de arts van de King of Pop.

”Hij kwam zo ongeveer elke twee maanden langs”, zei de dokter tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

”Hij onderging tien tot twaalf operaties in twee jaar tijd, toen ik daar werkte,” zo beweert Goodstein.

Jackson zou verschillende neusoperaties hebben gehad, maar ook wangimplantaten hebben genomen, een kuiltje in zijn kin hebben laten maken en zijn geopereerd aan zijn oogleden. ”Noem het op en hij heeft het laten doen”, aldus Goodstein.

Wat maakte Michael Jackson zo bijzonder?

Michael Jackson was een artiest die bekend stond om zijn unieke stijl en bijzondere talenten. Hij was een zanger, songwriter en danser die in staat was om het publiek te betoveren met zijn performances. Zijn muziek was vernieuwend en hij heeft diverse genres geïntroduceerd en samengevoegd in zijn muziek. Daarnaast was hij een geweldige performer die zijn publiek wist te raken met zijn dansmoves en emotionele uitvoeringen. Hij was ook een visionair die grenzen verlegde in de muziekindustrie en zich inzette voor liefdadigheidswerk. Al deze eigenschappen samen maakten Michael Jackson een bijzonder en uniek persoon in de muziekwereld.

Wat is de oorzaak van Vitiligo?

Vitiligo is een huidaandoening waarbij de huid pigment verliest en witte vlekken ontstaan. De exacte oorzaak van Vitiligo is niet bekend, maar het wordt vermoed dat het een auto-immuunziekte is waarbij het immuunsysteem de pigmentcellen in de huid aanvalt en vernietigt. Andere mogelijke oorzaken kunnen genetische factoren, stress of blootstelling aan bepaalde chemicaliën zijn, maar er is nog meer onderzoek nodig om de precieze oorzaak te bepalen. Vitiligo kan niet worden genezen, maar er zijn behandelingen beschikbaar om de symptomen te verminderen.

Welke pijnstiller Michael Jackson?

Er is bekend dat Michael Jackson tijdens zijn leven verschillende soorten medicijnen heeft gebruikt, waaronder ook pijnstillers. Het is niet precies bekend welke specifieke pijnstiller hij gebruikte, maar hij zou onder andere medicijnen hebben gebruikt zoals Demerol en OxyContin. Het misbruik van deze medicijnen heeft uiteindelijk bijgedragen aan zijn overlijden. De popster nam volgens The Sun echter ook de pijnstiller Dilaudid. Hiervan had hij drie milligram tabletten.

Heeft Michael Jackson ooit in Nederland opgetreden?

In zijn carrière heeft Michael Jackson diverse malen Nederland aangedaan. Voor het eerst was Michael in ons land in 1977 toen The Jacksons optraden in het populaire muziekprogramma AVRO’s Toppop. Ook in 1979 waren ze daar te gast.

Als solo-artiest stond Michael Jackson in 1988 en 1992 enkele malen in De Kuip in Rotterdam. De Nederlandse Spoorwegen (NS) moesten extra treinen inzetten om de vele fans naar het Feyenoord Stadion te brengen.

Intussen bleef zijn populariteit groeien. Toen hij in 1996 aan het begin van zijn HIStory World Tour onverwacht ons land aandeed voor drie concerten in de gloednieuwe Arena, waren de kaarten in drie uur uitverkocht.

 

Hoeveel verdient Jackson nog?

Sinds zijn overlijden in 2009 heeft de nalatenschap van Michael Jackson veel geld verdiend. In 2021 werd zijn vermogen geschat op zo’n 2,1 miljard dollar. Dit geld komt voornamelijk van de verkoop van zijn muziek en merchandise, evenals de inkomsten van zijn vele uitverkochte concerten en optredens tijdens zijn leven. De meeste opbrengsten van zijn nalatenschap komen nu van de verkoop van rechten op zijn muziek, films en andere bezittingen. De bedenker van ‘Thriller’ prijkt al 7 jaar bovenaan in de lijst meest verdienende na overlijden, in 2018 zelfs op eenzame hoogte met 338 miljoen euro opbrengst. Anno vandaag is dat iets minder, maar nog steeds mag de King of Pop hierboven niet klagen, vorig jaar verdiende hij nog 50,7 miljoen euro, voornamelijk uit de rechten van zijn Mijac-muziekcatalogus, een grootse Las Vegas show en zijn nog steeds lucratieve deal met Sony.

Wat is het beste liedje van Michael Jackson?

Wij vinden het lastig om te zeggen wat het beste liedje van Jackson is, aangezien zijn oeuvre zoveel iconische nummers bevat. Sommige van zijn meest bekende en geliefde nummers zijn bijvoorbeeld “Thriller”, “Billie Jean”, “Beat It”, “Man in the Mirror” en “Smooth Criminal”. Welk nummer iemand het beste vindt, hangt natuurlijk af van persoonlijke smaak en voorkeur. Voor “Billie Jean” viel Jackson op de Grammy Awards 2 keer in de prijzen. Hij kreeg een trofee voor “Beste mannelijke R&B performance” en voor “Best nieuwe Rhythm & Blues song”.

Met de videoclip van “Billie Jean” was Michael Jackson de eerste Afro-Amerikaanse artiest die op MTV te zien was.

Tijdens het concert “Motown 25: Yesterday, Today, and Forever” danste Jackson voor het eerst de moonwalk tijdens “Billie Jean”.

Wat heeft Michael Jackson gedaan met zijn neus?

Michael Jackson heeft verschillende plastische chirurgie-ingrepen ondergaan, waaronder aan zijn neus. Het is bekend dat hij meerdere neuscorrecties heeft laten uitvoeren in de loop van zijn carrière. Dit begon in de jaren 80 en zijn neus veranderde geleidelijk aan van vorm en grootte. Na verloop van tijd werd zijn neus steeds smaller en spitser, wat resulteerde in een opvallende en karakteristieke uitstraling. Jackson zelf heeft in interviews verklaard dat hij deze ingrepen heeft ondergaan vanwege ademhalingsproblemen, maar het is duidelijk dat zijn uiterlijk door de jaren heen sterk veranderde.

 

Wat heeft Michael Jackson aan zichzelf veranderd?

Michael Jackson heeft gedurende zijn leven verschillende veranderingen aan zijn uiterlijk ondergaan. Naast neuscorrecties heeft hij bijvoorbeeld ook zijn huidskleur zien veranderen. Jackson leed aan vitiligo, een huidaandoening waarbij pigment verloren gaat en er witte vlekken op de huid ontstaan. Om deze vlekken minder zichtbaar te maken, heeft hij ervoor gekozen om zijn huid te bleken. Dit heeft geleid tot veel speculatie en kritiek op zijn uiterlijk. Daarnaast droeg Jackson vaak opvallende kleding, accessoires en pruiken, wat bijdroeg aan zijn unieke en excentrieke uitstraling.

Wie heeft de rechten van Michael Jackson?

De nazaten van Michael Jackson verkochten de muziekrechten die de popster in de jaren tachtig heeft aangekocht aan Sony. Het gaat onder meer om de rechten op muziek van Jackson zelf, The Beatles, Marvin Gaye en The Rolling Stones.

Michael Jackson kocht de muziekrechten in 1985 voor ruim 40 miljoen euro. Inmiddels is het bedrijf achter de aankopen, Sony/ATV, uitgegroeid tot één van de grootste muziekuitgevers ter wereld. Het beheert de rechten van meer dan 3 miljoen nummers.

Wat zijn de bekendste liedjes van Michael Jackson?

Michael Jackson heeft tijdens zijn carrière veel bekende en iconische liedjes uitgebracht. Hieronder volgt een selectie van enkele van zijn bekendste nummers:

  • Thriller
  • Billie Jean
  • Beat It
  • Smooth Criminal
  • Man in the Mirror
  • Black or White
  • The Way You Make Me Feel
  • Bad
  • Don’t Stop ‘Til You Get Enough
  • Heal the World

Deze nummers worden nog steeds regelmatig gedraaid op de radio en zijn geliefd bij fans over de hele wereld.

Waarom is Michael Jackson de King of Pop?

Michael Jackson wordt beschouwd als de King of Pop vanwege zijn immense invloed op de popmuziek en zijn unieke stijl en talent. Hij bracht verschillende baanbrekende albums uit, waaronder Thriller, dat nog steeds het best verkochte album aller tijden is. Hij was een voorloper op het gebied van muziek, video’s en choreografie en zijn optredens waren spectaculair en onvergetelijk. Bovendien zette hij zich in voor verschillende goede doelen en stond hij bekend als een inspirerende en positieve figuur voor veel mensen over de hele wereld. Zijn muziek en persoonlijkheid hebben een blijvende impact gehad op de popcultuur en zijn erfenis zal nog vele jaren voortleven.

Wie stierf op dezelfde dag als Michael Jackson?

Op dezelfde dag dat Jackson stierf, overleed ook de Amerikaanse actrice Farrah Fawcett aan kanker. Dit nieuws werd echter overschaduwd door de onverwachte dood van Jackson en kreeg daarom minder aandacht in de media. Farrah Fawcett was bekend van haar rollen in televisieseries zoals Charlie’s Angels en films zoals Logan’s Run en The Burning Bed. Haar dood werd ook als een groot verlies ervaren in de entertainmentindustrie.

Revin Records 

Ben jij na het lezen van dit blog artikel nieuwsgierig geworden?Wil jij een picture disc van Jackson? Dat kan, bestel hem nu bij RevinRecords.

Inhoudsopgave